Gå til sidens indhold

Jordbrugets prisforhold 2015

Bogen handler om det primære jordbrugs priser og udviklingen i priserne.

Jordbrugets prisforhold 2015 handler om det primære jordbrugs priser og udviklingen i priserne. Publikationen indeholder bl.a.:

  • Priserne på de produkter, som landmændene og gartnerne sælger, og de produkter og tjenesteydelser, som de køber for at producere produkterne.
  • Bytteforhold i jordbruget.
  • Mængdeudviklingen for et udsnit af landbrugets produkter.
  • En sammenligning med udvalgte EU-lande.

 

Jordbrugets prisforhold 2015 følger både priserne på de produkter, som landmændene og gartnerne sælger, og de produkter og tjenesteydelser, som de køber for at producere produkterne. Bogen beskriver også forholdet mellem disse priser - det såkaldte bytteforhold i jordbruget.

I bogen beskrives desuden mængdeudviklingen for et udsnit af landbrugets produkter. Det giver et bredere grundlag for at indikere den aktuelle økonomiske udvikling i jordbruget.

Endelig indeholder bogen en sammenligning med udvalgte EU-lande.

 

Forringet bytteforhold
En af bogens konklusioner er, at bytteforholdet for dansk jordbrug gik fra indeks 97,7 i 2014 til 92 i 2015. Det betyder, at forholdene for producenterne blev dårligere i 2015, end de var i 2014.

Det fremgår dog af bogen, at dansk jordbrugs konkurrenceevne ikke er blevet svækket i 2015 overfor nogle af vores vigtigste samhandelslande i EU.

 

Lavere priser på animalske produkter
I publikationen kan man yderligere læse detaljeret om priserne på forskellige produkter. Læs fx om lavere priser på de fleste animalske produkter, lavere priser på de fleste vegetabilske produkter og næsten uændrede priser på gartneriprodukter.

 


Jordbrugets prisforhold

Kolofon

Jordbrugets prisforhold
Erhvervsliv
ISBN pdf: 978-87-501-2206-7
Udgivet: 11. april 2016 kl. 09:00
Antal sider: 50
Kontaktinfo:
Mona Larsen
Telefon: 39 17 33 99

tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig